dissabte, 29 de maig del 2021

Entrevista sobre la història del Palau Mercader i el patrimoni dels comtes de Bell-lloc durant la Guerra Civil Espanyola

Els tres comtes de Bell-lloc eren aficionats al col·leccionisme i la museologia. Al llarg del segle XIX van reunir diverses col·leccions, destacant de ciències naturals i la d’antiguitats.

El professor Santos Mateos ha publicat el llibre “Les columnes preromàniques i el Palau Mercader de Cornellà de Llobregat: dues històries del patrimoni cultural a Catalunya” amb la col·lecció “Llibres de l’Avenç de Cornellà”. En aquest llibre Mateos explica què va passar el Palau Mercader i el seu patrimoni al llarg de la Guerra Civil Espanyola.

Entrevista enregistrada el dia 20 de maig de 2021


 Aquest llibre explica amb detall la política patrimonial a Catalunya entre 1914 i 1936, així com la preservació del patrimoni català durant la Guerra Civil Espanyola. Tota aquesta documentació ens serveix per posar en context dues històries de la nostra ciutat.

La primera d’elles és la descoberta l’any 1928 de les columnes preromàniques amagades darreres d’uns murs a l’entrada de la casa consistorial, una història que podeu trobar també al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada