Què és?

Programa de Ràdio Cornellà que contribueix a la recuperació de la memòria històrica local a través de testimonis orals. “La Placeta del Temps” recull les vivències i records de veïns i veïnes que han viscut alguns episodis de la història local i que han experimentat la transformació de Cornellà de poble a ciutat.

El programa va començar la primavera del 2015 i, fins ara, unes noranta persones s’han posat davant els micròfons de l’emissora municipal per ajudar a entendre millor la història de la ciutat. El nom del programa fa referència a les places de poble, espais públics on la gent passeja, seu i conversa amb els veïns. I també un espai on els més grans expliquen les tradicions i els seus records als més petits.

Cada programa s’estructura en dues parts, la primera part del programa, compta amb reportatges i entrevistes a experts que parlen d’algun fragment d’història de Cornellà i el Baix Llobregat. La segona part, és una entrevista amb un ciutadà que explica alguns fragments de la seva vida i els seus records sobre Cornellà. Alguns dels temes que sovint surten a les entrevistes són la Guerra Civil, la postguerra, l’exili, les migracions, la riuada de 1971, el moviment obrer, etc.

El programa té una segona vida a Internet gràcies al blog i les Xarxes Socials (InstagramTwitter i Facebook).

L’objectiu és que els joves i la ciutadania en general pugui descobrir un trosset de la història de Cornellà. De fet, la ràdio està en contacte amb els instituts perquè els estudiants dels treballs de recerca d’àmbit ciutat puguin proposar algun convidat, assistir als enregistraments del programa i, fins i tot, participar en alguna entrevista.
2 comentaris:

 1. Et felicito perquè jo també faig un programa semblant a Radio Molins de Rei,amb alguns matissos.
  No em coneixes però ens trobem cada dijous amb el teu pare dels Pardals a Santa Creu d'Olorda.
  V
  Com col.lega et felicito pel teu premi que et mereixes pel que he llegit.
  Joan Vilaseca i Figueras

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies Joan! Per alguna raó, no havia vist el teu comentari. Ja li comentaré al meu pare.

  ResponElimina