dissabte, 15 de maig del 2021

Entrevista sobre la història del Canal de la Infanta amb Gemma Tribó

El Canal de la Infanta va tenir una importància cabdal per a l’economia del Baix Llobregat  en el segle XIX, tant pel que fa al desenvolupament de l’agricultura intensiva com per a la industrialització dels pobles que travessava.

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ha publicat el llibre “Descobrir el Canal de la Infanta” dins la seva col·lecció de Camins d’Aigua. El llibre és fruit de la recerca feta per commemorar els 200 anys de la construcció d’aquesta obra hidràulica que recorre els municipis del Baix Llobregat de la riba esquerra des de Molins de Rei, passant per Cornellà i fins al mar.

Parlem de la història d’aquest canal de rec amb Gemma Tribó, coautora del llibre, doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i professora titular al Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

Entrevista enregistrada el dia 5 de maig de 2021



Si us interessa conèixer més detalls de la història de la pagesia i l'agricultura al Baix Llobregat, també podeu consultar les entrevistes sobre la pagesia de Cornellà al segle XIX i el paper de la dona a l'agricultura del Baix Llobregat,  realitzades a Gemma Tribó en altres temporades de "La Placeta del Temps".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada