dissabte, 26 de gener del 2019

Entrevista sobre el llibre “Històries de Vida” amb Lluís Burillo i Isabel Graupera


Realitzar investigacions sobre el desenvolupament dels moviments socials a la comarca és un dels objectius fundacionals de la Fundació Utopia d’Estudis Socials del Baix Llobregat. Una de les primeres accions que es va a dur a terme a principis dels anys 90 va ser la recollida de testimonis dels protagonistes de la lluita obrera durant la dictadura franquista. Els autors d’aquestes entrevistes van ser Joan Garcia-Nieto i la seva germana Mari Carmen. Entre tots dos van reunir 64 de dirigents polítics i sindicals dels anys 60 i 70.

Un dels estudis desenvolupats arrel d’aquestes entrevistes es va publicar l’any 2007 amb el títol “Històries de vida. Fonts orals de la lluita obrera i l’antifranquisme al Baix Llobregat”. L’estudi va ser elaborat pels professors Lluís Burillo i Isabel Graupera, a qui entrevistem.

Es tracta d’un llibre que es va publicar fa 12 anys i que podem trobar a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà. Cal ressaltar que es tracta d’una lectura molt fàcil i amena, clarament orientada a la tasca pedagògica, on s’ha treballat en profunditat el testimonis per extraure només aquells fragments més interessants i que permeten construir un relat col·lectiu de la història.


Referència bibliogràfica
Burillo, Lluís i Graupera, Isabel “Històries de vida : fonts orals de la lluïta obrera i l'antifranquisme al Baix Llobregat” Ed. Fundació Utopia Joan N. García Nieto : Estudis Socials del Baix Llobregat, DL 2008

Entrevista enregistrada el dia 11 de gener de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada