dissabte, 22 d’octubre del 2016

Entrevista sobre la Guerra del Francès al Baix Llobregat


Conxita Solans és llicenciada en història, especialitzada en història moderna. Coneix en profunditat la història de la comarca. Té nombroses publicacions dedicades a la història de Molins de Rei. Ha estat Presidenta de la Comissió d’Acció Cívica del Centre d’Estudis Comarcals del Baix  Llobregat, des de 2004 a 2009 i Responsable de l’Organització dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat de 1999 a 2009.

També ha estat la comissaria de nombroses exposicions com la de “Les batalles del Bruc i la Guerra del Francès al Baix Llobregat,1808-1814” que va organitzar el Centre d’estudis Comarcals del Baix Llobregat amb l’Ajuntament del Bruc i l’Institut Ramon Muntané.

Amb Conxita Solans descobrim la importància de la comarca en aquest conflicte bèl·lic i quines varen ser les conseqüències de la Guerra del Francès al Baix Llobregat.

Entrevistes enregistrades el dia 26 de setembre de 2016


A la primera entrevista, parlem de la primera part de la guerra, de les dues batalles del Bruc i la batalla de Molins de Rei.



A la segona entrevista, parlem dels estralls de la Guerra del Francès al Baix Llobregat i les conseqüències que varen patir els seus habitants. També parlem d'un il·lustre veí de la comarca, Josep Manso, que va viure un temps a Cornellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada