dimecres, 4 d’octubre del 2023

Entrevista sobre la història del moviment obrer a Siemens amb Jesús Martínez

La història dels treballadors de la fàbrica Siemens de Cornellà és fonamental per entendre com van començar a organitzar-se els primers nuclis obrers a la comarca per defensar els seus drets durant la dictadura franquista. Un incipient i clandestí moviment obrer, al llarg dels anys seixanta, que després va donar origen a CCOO Baix Llobregat. 

A “La Placeta del Temps” parlem amb l’autor del llibre “Éste es nuestro delito” de la vaga de Siemens de 1962 que és un dels episodis més dramàtics a la fàbrica amb 42 persones acomiadades, dotze de les quals van ser detingudes i posades en presó provisional a la Model de Barcelona.

En Jesús Martínez ha estat treballador de la Siemens, professor d’FP i advocat. Actualment, des de la seva jubilació, és dinamitzador de l’aula García-Nieto de CCOO Baix Llobregat i col·laborador actiu del sindicat en temes de memòria històrica i democràcia.

El llibre “Éste es nuestro delito” explica la història del moviment obrer de Siemens des de 1954 a 1977. L’obra ha estat editada en col·laboració entre la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya i l’Avenç de Cornellà.

Entrevista enregistrada el dia 21 de setembre de 2023

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada