dissabte, 12 de novembre del 2022

Entrevista sobre els itineraris per descobrir el Canal de la Infanta amb Javier Morata

El Canal de la Infanta és un canal d'aigua de regadiu en actiu que subministra aigua de rec pels municipis de Molins de Rei, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Cornellà i L'Hospitalet, al llarg de 13 quilòmetres. Actualment, té una xarxa de més de 40 quilòmetres de regadores que permeten regar unes 350 hectàrees de camps de cultiu d'aquesta àrea del Baix Llobregat.

El Canal de la Infanta forma part del patrimoni històric, arquitectònic i natural de la nostra comarca, amb més de 200 anys d'història. Per aquesta raó, el Centre d'Estudis del Baix Llobregat ha preparat set itineraris per descobrir la història del Canal de la Infanta.

El coordinador d'aquests itineraris és Javier Morata, tècnic industrial jubilat, autor dels dos primers llibres de la col·lecció Camins d'Aigua del Centre d'Estudis del Baix Llobregat. Amb Javier Morata, repassarem quina ha estat la importància d'aquest canal de regadiu per a la història agrícola de la comarca del Baix Llobregat i de la ciutat de Barcelona. També recordarem com es va aprofitar l'aigua del canal com a font d'energia per a les indústries del segle XIX, així com altres usos.

Entrevista enregistrada el dia 11 de novembre de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada