dissabte, 12 de març del 2022

Entrevista Abdó Martí

Abdó Martí Bartomeu (Cornellà de Llobregat, 1947) va passar la seva infantesa entre claus, fustes i martells, al carrer Ramon i Cajal, on el seu pare tenia una fusteria.

Als anys 80 va ser dissenyador tècnic de muntatges escènics per a companyies de teatre com Els Joglars, la Claca i la Fura dels Baus. També va fer decoració, ambientació i efectes especials per a la indústria cinematogràfica catalana. I, durant molts anys, s’ha encarregat del disseny i muntatge d’exposicions en museus i centres d’art com a l’Arts Santa Mònica, el Palau Moja i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, entre d’altres.

L’Abdó és també artista plàstic i ha desenvolupat el seu propi llenguatge artístic i poètic, proper al minimalisme. Al llarg de la seva trajectòria, ha realitzat diverses exposicions a Barcelona. L’any 2009, el Castell de Cornellà li dedica una retrospectiva titulada “Imatge, espai i memòria”. La darrera mostra ha estat a l’Espai Moritz, fruit de la qual s’ha publicat el llibre “Abdó Martí 2021”

Entrevista enregistrada el dia 16 de novembre de 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada