dissabte, 25 de gener del 2020

Entrevista Frederic Prieto



Frederic Prieto (Barcelona, 1940) va arribar a Cornellà a principis dels anys 70 per contribuir a l’organització del moviment social de Cornellà i el Baix Llobregat. Poc després, s’hi trasllada a viure amb la seva família. L’any 1979 va ser escollit primer alcalde de la democràcia de Cornellà de Llobregat, càrrec que va ocupar durant sis anys.

Posteriorment, va ser responsable d’esports, durant dotze anys, a la Diputació de Barcelona, en el període de temps que es van organitzar els Jocs Olímpics de Barcelona’92. A la Diputació també va ser responsable de turisme durant un lustre. Més recentment, ha estat el primer Síndic de Greuges de Cornellà (2008-2013).

En Frederic ha rebut nombrosos reconeixements al llarg de la seva carrera, entre ells, el Premi d’Honor Ciutat de Cornellà 2001.

L’any 2008, Prieto publica el llibre “La glòria i el poder” a la col·lecció “Llibres de L’Avenç de Cornellà” on explica, en primera persona, aquells primers anys de la democràcia a Cornellà i les dificultats que van viure els primers responsables dels ajuntaments democràtics.

Entrevista enregistrada el dia 13 de gener de 2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada