dissabte, 19 de novembre del 2022

Entrevista sobre l’homenatge a Vicenta Agustín amb Ricard Agustín, Sergio Gómez i Tina Merino

Cornellà ha retut homenatge a la Vicenta Agustín, una dona compromesa amb la societat del seu temps, amb la defensa de les llibertats i de la democràcia, que va ser la primera dona regidora de l’Ajuntament de Cornellà. Per aquesta raó, el consistori  ha posat el seu nom a un espai de la ciutat, que es troba ubicat al costat de la masia de Can Maragall, i que ara s’anomena Plaça Vicenta Agustín.

Per parlar d’aquest homenatge, i de la seva figura, hem reunit a la ràdio, en representació de la família, a un dels seus nets, en Ricard Agustín; a la presidenta de l’Associació de la Memòria Històrica del Baix Llobregat, Tina Merino; i al regidor de Polítiques Comunitàries de l’Ajuntament de Cornellà, Sergio Gómez.

La Vicenta Agustín va ser regidora del consistori cornellanenc durant la Guerra Civil Espanyola, concretament en el període entre desembre de 1937 i novembre de 1938, quan l’alcalde era Jaume Lloret Bonada del PSUC.

Des de “La Placeta del Temps” de Ràdio Cornellà volem contribuir amb el nostre granet de sorra reconeixent la figura d’aquesta dona valenta i avançada a la seva època que a partir d’ara constarà en l’índex de carrers i places de la ciutat de Cornellà.

Entrevista enregistrada el dia 15 de novembre de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada